Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Nuclearelectrica semnează un acord cu agenţia italiană de credit la export SACE şi Ansaldo Nucleare pentru dezvoltarea unităţilor de la Cernavodă

Bursă. Nuclearelectrica semnează un acord cu agenţia...

Autor: Roxana Rosu

16.02.2024, 00:04 282

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a semnat ieri, la Roma, un memorandum de înţelegere cu SACE, agenţie de credit la export şi grup de asigurări şi finanţare din Italia, controlat direct de Ministerul Economiei şi Finanţelor din Italia, şi compania Ansaldo Nucleare, cu sediul în aceeaşi ţară, pentru a avansa dezvoltarea şi finanţarea retehnologizarii Unităţii 1 CNE Cernavoda şi  Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavoda. 

La eveniment au participat ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul pentru Întreprinderi şi Made in Italy, Adolfo Urso, conform unui comunicat. Grupul Ansaldo Energia, lider internaţional în domeniul producţiei de energie electrică şi actor cheie al tranziţiei energetice, este o companie controlată de CDP Equity, Gruppo Cassa Depositi e Prestiti. 

Grupul Ansaldo Energia poate furniza componente (turbine cu gaz, turbine cu abur, generatoare), instalaţii la cheie şi cele mai inovatoare soluţii de servicii de asistenţă pentru piaţa de generare a energiei electrice. De asemenea, este activă în sectorul nuclear - de la fuziune la gestionarea deşeurilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO