Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Noile date privind inflaţia din Statele Unite aduc o scădere de 1% pe indicele S&P 500 şi reduc şansele ca Rezerva Federală să coboare ratele dobânzilor în iunie. Bursele europene, pe minus. La Bucureşti, BET pierde 0,5%

Bursă. Noile date privind inflaţia din Statele Unite...

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2024, 12:21 1530

Indicele S&P 500, reprezentativ pentru Wall Street, cea mai mare piaţă de capital din lume, a scăzut cu 1% în ultima şedinţă de tranzacţionare, după ce datele privind inflaţia din Statele Unite au arătat că preţurile au crescut pentru a treia lună la rând.

Încadrându-se peste aşteptările analiştilor, noile date au redus speranţele ca Rezerva Federală (Fed – banca centrală americană) să coboare dobânzile la dolar începând cu luna iunie a acestui an, potrivit CNBC.

Scăderi au înregistrat inclusiv indicii Dow Jones Industrial Average şi Nasdaq Composite, care au închis şedinţa de miercuri cu minus 1,1%, respectiv 0,8%. Joi, în primele ore de tranzacţionare din Europa, indicele DAX de la Frankfurt pierdea 0,3%, iar FTSE 100 cobora cu 0,2% la Londra.

Indicele paneuropean Stoxx 600 era pe minus cu 0,2%. Între timp, la Bucureşti, BET afişa un declin de 0,46%, după două sesiuni consecutive de scăderi, venite după o serie de creşteri în care benchmark-ul a marcat multiple maxime istorice.

Cu cele mai recente date privind inflaţia din SUA, digerate astăzi de investitorii din toată lumea, analiştii se aşteaptă ca Fed-ul să realizeze prima scădere a dobânzii de referinţă începând din septembrie. Astfel, atenţia investitorilor se îndreaptă acum către deciziile de politică monetară ale Băncii Centrale Europene de joi, 11 aprilie, care ar putea indica o posibilă reducere a dobânzilor din vară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO