Burse - Fonduri mutuale

Bursa la opt luni din 2020: opt finanţări cu 533 mil. euro, din care statul român a atras 32%, şi alte opt companii aşteptate să facă pasul în piaţa de capital

Bursa la opt luni din 2020: opt finanţări cu 533 mil....

Autor: Tibi Oprea

16.09.2020, 19:15 222

♦ Valoarea totală a tranzacţiilor, 1,44 miliarde de euro, şi lichiditatea medie zilnică, 8,7 milioane de euro, niveluri similare cu cele din aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a facilitat cu succes finanţări de peste jumătate de miliard de euro în perioada ianuarie-august 2020, valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acţiuni şi venit fix listate ajungând la aproximativ 533 de milioane de euro, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

În total, 8 emitenţi, printre care şi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, s-au finanţat cu succes prin emisiuni de instrumente financiare pe bursa românească, respectiv 10 emisiuni de obligaţiuni şi o listare de acţiuni.

Astfel, Norofert este singura companie care şi-a listat acţiunile, la începutul lunii martie, pe piaţa AeRO a BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO