Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Investiţiile în acţiuni imobiliare sau direct în proprietăţi. Avantaje şi dezavantaje

Bursă. Investiţiile în acţiuni imobiliare sau direct...

Autor: Tibi Oprea

14.02.2024, 07:25 2554

Imobiliarele reprezintă un sector în care poţi investi direct, dacă ai fonduri suficiente, sau prin intermediul pieţei de capital, achiziţionând acţiuni listate la bursa de valori. Pentru cei care nu au fonduri sau nu vor să se complice cu tot ce presupune achiziţia unui imobil sau pur şi simplu vor să se diversifice, există aşadar varianta investiţia în instrumente financiare de la bursă.

„Ai putea crede că investiţiile la bursă nu sunt rentabile, însă aici te contrazicem. Şi avem şi un exemplu care stă de partea noastră. Dacă, începând cu 1998, o persoană ar fi investit lunar câte 100 de lei în indicele BET, azi ar fi avut 349.311 lei. Deci nu exclude această posibilitate, a investiţiilor la bursă, chiar şi pe lângă cea directă în imobiliare”, scrie Goldring într-un raport. 

În ceea ce priveşte investiţia în acţiuni listate din domeniul imobiliar, la categoria avantaje putem enumera potenţialul de creştere a capitalului pe termen lung, deoarece valorile acestora pot creşte în timp, lichiditatea, dat fiind faptul că acţiunile pot fi transformate rapid în numerar oferind investitorilor o flexibilitate mai mare în gestionarea portofoliilor, diversificarea şi accesul la dividende ca fluxuri de venit suplimentare faţă de creşterea valorii acţiunilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO