Burse - Fonduri mutuale

Bursa introduce un mecanism în tranzacţionare care previne perturbările artificiale ale preţului de piaţă

Bursa introduce un mecanism în tranzacţionare care...

Autor: Cristina Bellu

04.11.2019, 09:39 1000

Bursa de la Bucureşti anunţă introducerea mecanismului de întrerupere a volatilităţii (volatility interruption) ca modalitate de protecţie şi ca instrument de administrare a riscului de piaţă, care să prevină perturbări artificiale ale preţului de piaţă.

“Semnalizând înregistrarea unui anumit grad de volatilitate a preţului, pe baza cererii şi ofertei consemnate pentru un instrument financiar, cresc premisele de execuţie a ordinelor în situatia înregistrării unor fluctuaţii accentuate ale preţului de piaţă pentru un instrument financiar într-un interval de timp scurt”, explică reprezentanţii BVB.

Noul mecanism urmează să se aplice pentru acţiunile din componenţa indicilor BET şi BET-FI, precum şi pentru acţiunile internaţionale din piaţa reglementată, începând cu 2 decembrie, înlocuind vechiul mecanism de management al preţului în condiţii de volatilitate, bazat pe extinderea limitelor de variaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO