Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Indicele BET, minus 1,8% în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii. Acţiunile europene cresc cu 0,5%

Bursă: Indicele BET, minus 1,8% în prima şedinţă de...

Autor: Eduard Ivanovici

27.04.2022, 00:03 232

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, se deprecia ieri, cu o oră şi jumătate înainte de închiderea şedinţei, cu 1,83% şi ajungea la 12.766,47 de puncte, în scădere cu 2,26% de la începutul anului, conform datelor BVB.

Bursa locală a fost închisă în zilele de 22 şi 25 aprilie pe fondul sărbătorilor pascale. Ieri, la ora menţionată, tranzacţiile efectuate la BVB se ridicau la 43 de milioane de lei, sub media pe 2022, însă peste media ultimelor săptămâni, marcate de volatilitate prin prisma incertitudinilor războiului ruso-ucrainean şi perspectivelor privind încetinirea economică.

„Bursa românească a recuperat foarte bine, însă pe volume mici. Mă face să cred că revenirea a fost făcută de anumiţi investitori cu apetit la risc”, spunea Adrian Anghel, deputy CEO al OTP Asset Management, într-o ediţie recentă a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi, adăugând că, în perioada următoare, „greul” va cădea pe profitabilitatea companiilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO