Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Hidroelectrica, investiţie de 27 mil. lei la centrala de la Slatina

Bursă. Hidroelectrica, investiţie de 27 mil. lei la...

Autor: Cristina Bellu

20.10.2023, 15:40 722

Producătorul de energie electrică Hidroelectrica (simbol bursier H2O) anunţă că a finalizat lucrările de modernizare în cadrul Centralei Hidroelectrice Slatina, activ din portofoliul companiei, în urma unei investiţii totale de 26,8 mil. lei.

Scopul principal al lucrărilor a fost pregătirea echipamentelor şi instalaţiilor hidroagregatului 1 (HA1) din cadrul unuităţii, pentru un nou ciclu de funcţionare de minimum 30 de ani, spun oficialii companiei.

Contractul, acordat iniţial companiei Romelectro, a fost reziliat în luna februarie 2022 din cauza întârzierillor, şi reluat ulterior de către Hidroserv.

La proiect au contribuit şi specialişti din Universitatea Politehnică Timişoara.

"Investiţia pe care o finalizăm astăzi confirmă angajamentul solid al Hidroelectrica faţă de dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii energetice, astfel încât să putem continua să furnizăm energie electrică verde şi sigură pentru toţi cetăţenii", spune Bogdan Badea, preşedinte al directoratului Hidroelectrica.

Potrivit  oficialului, investiţia a devenit o necesitate în urma problemelor tehnice înregistrate. Astfel, in iunie 2009, hidroagregatul a fost retras din exploatare din cauza pierderilor mari de ulei.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania exploatează un număr de 187 de centrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO