Burse - Fonduri mutuale

Bursa din New York suferă: Şir record de scăderi pentru indicele Standard & Poor's

Bursa din New York suferă: Şir record de scăderi pentru indicele Standard & Poor's

Autor: Vlad Popescu

03.08.2011, 11:26 553

Bursa de la New York a închis marţi înscădere, iar indicele S&P 500 a intrat pe minus faţă deînceputul anului, în pofida aprobării acordului privind ridicareaplafonului datoriei de stat a SUA, deoarece investitorii şi-auîndreptat atenţia către situaţia economică, transmite Reuters.

Indicele Standard & Poor's (S&P) 500a scăzut pentru cea de-a şaptea şedinţă consecutiv şi a coborât subun important prag psihologic, dând un semnal negativ pieţelor. Celeşapte zile de declin marchează cea mai îndelungată scădere dinoctombrie 2008.

Ritmul vânzărilor a accelerat spre finalul şedinţei bursiere,iar rulajul a depăşit media zilnică a acestui an. Declinul a fostgeneralizat, manifestându-se în toate sectoarele.

Acţiunile din industrie şi sectoarele de consum, sensibile lasituaţia economică, au fost cel mai grav afectate, indicii acestordomenii coborând cu peste 3%. Băncile au înregistrat de asemeneascăderi importante.

Pierderile de marţi de pe Wall Street imităevoluţia din ultimele zile a marilor burse din întreaga lume,afectate de date slabe privind industria prelucrătoare publicaterecent în Asia, Europa şi SUA.

Piaţa nu a reacţionat după ce Senatul a aprobat acordul deridicate a plafonului datoriei de stat a SUA, deoarece investitoriiconsideră că încheierea îndelungatei dispute politice nu va preveniretrogradarea ratingului de credit al Statelor Unite de la nivelulde top "AAA".

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere cu2,19%, iar S&P 500 a coborât cu 2,56%, în timp ce piaţa Nasdaqa pierdut 2,75%.

Dow s-a retras pentru cea de-a opta şedinţă consecutiv, dar arămas pe plus pe ansamblul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO