Burse - Fonduri mutuale

Bursa. Despre maximul BET şi pragul de 12.000 de puncte. Dragoş Manolescu, OTP AM: Aştept în continuare randamente pozitive pe termen mediu-lung, în special pentru anumite domenii

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici, Tibi Oprea

30.06.2021, 08:15 457

♦ Prin prisma dinamicii indicelui principal BET, Bursa de Valori Bucureşti se află pe primul loc în rândul burselor europene.

Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, admi­nistrator de investiţii cu active nete sub gestiune de 724 mil. lei la mai 2021, vede pragul de 12.000 de puncte pe care indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti l-a atins în timpul şedinţei din 28 iunie doar ca pe un număr, iar pe termen mediu-lung are în continuare aşteptări de randamente pozitive de la marile companii listate.

„Uitându-ne la indici, suntem pe primul loc în Europa, iar la nivel global suntem printre cei mai performanţi indici. Poate Sofia este un pic peste. Sunt foarte optimist. Până la urmă, 12.000 nu este decât un număr pe termen mediu şi lung, ţinând cont de dinamica şi modificarea indicelui, gândindu-mă la ce era indicele acum 10-20 de ani, ce companii are în componenţă acum şi ce companii urmează să intre în componenţa lui. Rămân la ideea că nu este decât un număr, importantă fiind dinamica companiilor. Sunt optimist din acest punct de vedere şi aştept în continuare randa­mente pozitive pe termen mediu şi lung, în special pentru anumite domenii“, afirmă administratorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO