Burse - Fonduri mutuale

Bursa deschide pe scădere. SIF-urile pierd 2,3%

Bursa deschide pe scădere. SIF-urile pierd 2,3%
23.06.2010, 11:25 15

Bursa a deschis şedinţa de astăzi în scădere, pentru a doua ziconsecutiv, cea mai mare corecţie din piaţă fiind înregistrată desocietăţile financiare, grupate sub BET-FI, care coborau cu 2,3% lao oră de la deschidere. Cea mai mare scădere la această categorieera înregistrată de titlurile SIF Transilvania (SIF3), care coboraucu 2,7%, faţă de referinţă. Cel mai mare rulaj din piaţă eraconsemnat de titlurile SIF Oltenia (SIF5), valoarea transferurilorridicându-se la aproape 0,5 mil. lei. Titlurile SIF5 coborau cuaproape 2,2% sub cotaţia de marţi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri din piaţă, coboracu aproape 1,9% faţă de referinţă, corecţia fiind dată în principalde acţiunile bancare BRD şi Banca Transilvania (TLV), care coboraucu aproape 2% sub cotaţia de referinţă.

În sectorul energetic, titlurile societăţii naţionale de transportde gaze Transgaz (TGN) înregistrau cea mai mare corecţie, deaproape 2,5% . Indicele de profil, BET-NG pierdea 1,7%, coborând lanivelul de 720 de puncte.

Valoarea rulajelor se păstra ridicată, la 1,2 mil. euro, pe unvolum de tranzacţionare de peste 5,3 milioane de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO