Burse - Fonduri mutuale

Bursa şi Depozitarul Central vor folosi tehnologia blockchain dezvoltată de Aurachain pentru digitalizarea procesului de la companiile listate şi pentru deschiderea online a conturilor de tranzacţionare

Bursa şi Depozitarul Central vor folosi tehnologia...

Autor: Roxana Rosu

23.12.2020, 11:25 565

BVB şi Depozitarul Central au încheiat un parteneriat cu platforma Aurachain prin care vor accelera transformarea digitală, companiile listate urmând să folosească tehnologia blockchain în sistemul de vot din adunările generale ale acţionarilor.

În plus, platforma va digitaliza procesul de aderare a investitorilor la piaţa de capital.

Sistemul digital de vot va fi accesibil tuturor companiilor listate la BVB şi pe piaţa AeRO.

”Depozitarul Central trebuie să treacă printr-un proces de transformare digital, mai ales în actualul context global, cele mai importante măsuri fiind automatizarea proceselor, menţinând securitatea şi transparenţa”, a spus Silvia Buicanescu, preşedintele Depozitarului Central.

A doua soluţie oferită de Aurachain permite deschiderea de conturi de tranzacţionare online.

„Proiectul de colaborare dintre Depozitarul Central si Aurachain este foarte important din perspectiva potentialului de digitalizare a tuturor proceselor incidente pietei de capital. Ne dorim ca prin acesta sa folosim solutiile oferite de Aurachain in zona de identificare si profilare a clientilor individuali, solutie pe care dorim sa o oferim atat comunitatii de brokeraj pe piata de capital, dar si altor industrii sau platforme care au nevoie de un astfel de serviciu. Un alt produs pe care dorim sa-l implementam este o platforma de organizare a sedintelor pentru Adunari Generale ale Actionarilor, Consilii de Administratie, Comitete. Platforma Intervote se va adresa in primul rand nevoilor pe care companiile listate atat pe Piata Reglementata, cat si pe piata AeRO, din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzactionare, le pot avea in organizarea acestor intalniri”, a afirmat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti, actionarul majoritar al Depozitarului Central.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO