Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti şi platforma de tip equity crowdfunding SeedBlink încheie un parteneriat prin care startup-urile tech să primească suport în evaluarea posibilităţii de listare

Bursa de Valori Bucureşti şi platforma de tip equity...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2021, 09:45 1095

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi platforma de tip equity crowdfunding SeedBlink au semnat un protocol de colaborare pentru susţinerea dezvoltării mediului de afaceri, diversificarea surselor de finanţare şi facilitarea accesului companiilor la capital.

Parteneriatul îşi propune ca startup-urile tech promiţătoare şi cu creştere rapidă, care se află în portofoliul SeedBlink, să primească suport în evaluarea posibilităţii de a deveni publice prin admiterea la tranzacţionare pe una din pieţele administrate de Bursa de Valori Bucureşti. 

De asemenea, SeedBlink va deveni partener al ediţiei a patra a programului Made in Romania organizat de Bursa de Valori Bucureşti.

„Bursa de Valori Bucureşti susţine companiile din România, iar deschiderea către diferite rute de finanţare este un semn al maturizării ecosistemului. Considerăm SeedBlink şi partenerii lor o pepinieră pentru noi listări şi un suport pentru creşterea sectorului IT/Tech românesc. Acest parteneriat este aliniat iniţiativelor noastre precum Made in Romania în cadrul căreia vom lansa o platformă în care antreprenorii se întâlnesc cu finanţatorii din piaţa privată şi publică”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei.

Platforma de investiţii private SeedBlink a construit o bază de peste 4.000 de investitori online, care a facilitat până în prezent 36 de runde de finanţare cumulând peste 12,6 milioane euro investiţi în companii de tehnologie.

„Pe măsură ce din ce în ce mai multe companii vor strânge capital pe pieţele private, va fi tot mai necesară sprijinirea acestor companii cu strategii adecvate de finanţare corporativă şi lichiditate. Experienţa şi reputaţia BVB în piaţa de capital şi suportul lor pentru listările publice se completează foarte bine cu pipeline-ul nostru dinamic de companii tehnologice pre-seed şi seed, dar şi cu nevoile investitorilor în startup-uri, prin intermediul SeedBlink", a spus Andrei Dudoiu, Co-Founder şi CEO SeedBlink.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO