Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti introduce funcţionalitatea Analize Comparative în platforma BVB Research Hub, modul realizat în colaborare cu Capital Cube

Platforma BVB Research Hub, lansată în luna aprilie de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru a le oferi investitorilor acces la analize fundamentale, introduce funcţionalitatea Analize Comparative, care permite comparaţii în timp real între multiplii companiilor listate la BVB şi cele mai relevante companii listate pe alte pieţe cu activitate similară, prioritizându-le pe cele din România sau din regiunea Europei Centrale şi de Est.

„Bursa de Valori Bucureşti este principalul canal de finanţare pentru companiile româneşti. Proiectul BVB Research Hub este foarte important în acest sens pentru că urmăreşte două obiective esenţiale, creşterea vizibilităţii emitenţilor noştri şi facilitarea accesului investitorilor la informaţii utile în procesul decizional, ambele obiective conlucrând la consolidarea rolului bursei în finanţarea economiei reale”, explică Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Modulul Analize Comparative a fost realizat în urma unei colaborări între Bursa de Valori Bucureşt şi Capital Cube, furnizor global de analize, date financiare şi conţinut pentru investitori. Datele sunt preluate şi procesate în totalitate automat din baza de date a Capital Cube, aceasta acoperind peste 50.000 de companii şi ETF-uri la nivel global. Secţiunea Analize Comparative din cadrul BVB Research Hub este disponibilă doar în limba engleză. 

 

(Sursa: bvbresearch.ro/ReportDashboard/CapitalCube -TLV)

„Accesul la informaţii şi la analiză fundamentală este esenţial în procesul de alocare a capitalului de către investitori. Considerăm că noua funcţionalitate a platformei BVB Research Hub se va dovedi foarte utilă, ea permiţând comparaţii în timp real între multiplii companiilor listate la BVB şi cele mai relevante companii listate, inclusiv pe alte pieţe, cu activitate similară, acesta fiind un procedeu de evaluare frecvent utilizat de către investitorii instituţionali. În egală măsură, implementarea unei soluţii tehnice automatizate, care utilizează date agregate la nivel global este un pas înainte în digitalizarea şi dezvoltarea pieţei de capital din România”, spune Adrian Tănase, Director General al Bursei de Valori Bucureşti.

Bursa de Valori Bucureşti a lansat BVB Research Hub pe 20 aprilie 2021 ca pe o platformă de informaţii esenţiale despre companiile listate la Bucureşti, utile în procesul investiţional. Platforma îşi propune să crească vizibilitatea emitenţilor şi să faciliteze accesul investitorilor la resurse de calitate. BVB Research Hub este dedicat investitorilor individuali şi instituţionali, companiilor listate şi brokerilor, precum şi publicului larg.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.