Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti: FTSE confirmă că România este pe cale să fie inclusă în septembrie 2020 în indicii FTSE

Bursa de Valori Bucureşti: FTSE confirmă că România...

Autor: Liviu Popescu

01.04.2020, 21:33 1263

Două companii româneşti sunt pe cale să fie incluse în indicii de Piaţă Emergentă ai FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) şi Nuclearelectrica (SNN). Acestea ar trebui să îndeplinească în continuare criteriile de lichiditate în următoarele trei luni.

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB), opera­torul pieţei de capital din România, a transmis miercuri că agenţia de evaluare britanică FTSE Russell confirmă reclasificarea Ro­mâniei ca şi piaţă emergentă şi pentru a fi inclusă şi în indici este esenţială lichiditatea în următoarele trei luni a Băncii Transilvania şi a Nuclear­electrica.

„FTSE Russell confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de pieţe emergente în cadrul revizuirii din septembrie 2020. Verificarea eligibilităţii pentru inclu­derea în indici se va realiza în cadrul revizuirii anuale FTSE Global All Cap din septembrie 2020 şi se va baza pe datele de tranzacţionare de la 30 iunie 2020. Revizuirea din septembrie va analiza lichiditatea individuală a com­paniilor monitorizate (8 companii româneşti ce îndeplinesc criteriile de dimensiune ale FTSE Russell) în perioada iulie 2019 – iunie 2020”, transmite BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO