Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Tokyo a fost oprită prima oară în ultimii 21 de ani din cauza unor probleme tehnice. Este cea mai gravă întrerupere înregistrată vreodată de a treia piaţă bursieră din lume

Bursa de la Tokyo a fost oprită prima oară în ultimii...

Autor: Dorin Oancea

01.10.2020, 11:54 131

Bursa din Tokyo a suspendat tranzacţionarea acţiunilor joi, întrucât o problemă a sistemului său de tranzacţionare electronică a provocat cea mai gravă întrerupere suferită vreodată de cea de-a treia cea mai mare piaţă bursieră din lume, relatează Reuters.

Oprirea a frustrat investitorii care doreau să răscumpere acţiuni după prima dezbatere prezidenţială din SUA şi ar putea afecta credibilitatea bursei.

De asemenea, problema a apărut într-o perioadă în care Tokyo speră să atragă mai multe bănci şi administratori de fonduri din Hong Kong, pe fondul îngrijorărilor companiilor cu privire la o nouă lege a securităţii impusă de China.

„Momentul este chiar rău”, a spus Takashi Hiroki, strateg şef la compania de brokeraj Monex din Tokyo, despre oprirea tranzacţionării.

Mulţi participanţi la piaţă sperau să îşi răscumpere acţiunile sau să îşi mărească participaţiile după creşterea de pe Wall Street, a spus el.

Bursa a dat vina pe o problemă hardware la sistemul său de tranzacţionare „Arrowhead” şi eşecul trecerii la un dispozitiv de rezervă. Aceasta este prima suspendare de o zi întreagă a tranzacţiilor bursiere de când a început tranzacţionarea electronică, în 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO