Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Londra respinge vehement oferta de 36 de miliarde de dolari de preluare ostilă lansată de Bursa din Hong Kong

Business internaţional

Bursa de la Londra respinge vehement oferta de 36 de...

Autor: Alex Ciutacu

16.09.2019, 00:00 627

London Stock Exchange (LSE), compania care operează bursa de la Londra, a respins în mod oficial oferta nesolicitată de preluare lansată de compania care operează bursa din Hong Kong, în valoare de 36,6 miliarde dolari, potrivit CNBC.

Motivul principal invocat de londonezi este tranzacţia de 27 de miliarde de dolari în care se află în acest moment pentru preluarea grupului de analiză de date şi tranzacţionare Refinitiv.

Grupul LSE, care are începând de anul acesta şi o prezenţă fizică în România printr-un centru de servicii deschis în Bucureşti cu care vrea să ajungă la 500 de angajaţi în 2019, a anunţat că există îngrijorări fundamentale cu privire la o serie de aspecte cheie ale propunerii de preluare. 

„În concordanţă, board-ul respinge în unanimitate condiţiile propuse, având în vedere erorile fundamentale ale acestora, şi nu vede niciun motiv de a continua discuţiile”, transmite LSE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO