Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti pune capăt unei serii de şase şedinţe consecutive de scădere: indicele BET, apreciere cu aproape 1% în şedinţa de miercuri

Bursa de la Bucureşti pune capăt unei serii de şase...

Autor: Liviu Popescu

19.11.2020, 00:00 107

Prin prisma dinamicii indicelui principal BET, Bursa de la Bucureşti a pus ieri capăt unei serii de şase scăderi consecutive astfel că indicele s-a apreciat cu aproape 1% pe 18 noiembrie 2020, dinamică pozitivă în ton cu pieţele europene, arată datele BVB. Astfel, indicele principal BET, cel care reflectă evoluţia celor mai lichide 17 acţiuni de la bursa românească, aşa-numitele „blue chipuri”, a urcat de la 8.854 de puncte la 8.936 de puncte, aşadar un avans de 82 de puncte.

Bursa românească nu a reuşit în ultimele şedinţe să se conecteze la peisajul bursier european, în mare parte pe verde, cel mai probabil în contextul în care investitorii au avut pe masă atât analiza rezultatelor financiare aferente T3/2020, cât şi oferta de titluri de stat Fidelis.

Cu toate acestea scăderile nu au fost agresive, fiind situate în intervalul -0,04% şi -0,8%, arată datele BVB. În cele şase şedinţe, BET a scăzut cu 3%. Pe de altă parte toţi indicii bursieri de la Bucureşti au fost ieri pe plus, de la 0,5% pentru indicele energetic BET-NG la 1,27% pentru ROTX pe fondul aprecierilor de pe plan extern, arată datele BVB.

Liviu Popescu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO