Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti nu reuşeşte să se rupă de evoluţia burselor europene

Bursa de la Bucureşti nu reuşeşte să se rupă de evoluţia burselor europene

Autor: Adrian Voicu

15.11.2011, 12:14 192

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în ciuda unui avans înregistrat pe fondul anunţului privind o creştere anualizată a economiei în T3 de 4,5%, nu a reuşit să se menţină pe creştere, trecând pe minus în jurul orei 12:00.

Astfel, pe fondul evoluţiei burselor europene, indicele compozit al bursei de la Bucureşti a înregistrat un declin de 0,09%. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii tranzacţionate la Bursă, a pierdut 0,12%, în timp ce indicele BET-FI, care arată evoluţia societăţilor de investiţii financiare, a scăzut cu 0,51%.

Indicele companiilor din energie, BET-NG, a fost singurul care a reuşit să înregistreze creştere şi la jumătatea zilei, acesta avansând cu 0,64%.

Bursele europene s-au menţinut pe scădere şi la jumătatea zilei, principalii indici bursieri având un declin mediu de 1,5%. Astfel, indicele bursei franceze, CAC 40, a coborât cu 1,68%, în timp ce indicele bursei de la Frankfurt, DAX, a scăzut cu 1,66%. Indicele bursei londoneze, FTSE 100, a înregistrat un minus de 0,59%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO