Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, încurajată de soluţiile summitului UE, a crescut cu 3,6%, pe cel mai ridicat rulaj in ultimele trei săptămâni

Bursa de la Bucureşti, încurajată de soluţiile summitului UE, a crescut cu 3,6%, pe cel mai ridicat rulaj in ultimele trei săptămâni

Autor: Stefan Musgociu

27.10.2011, 17:13 168

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 3,62%, pe cel mai mare rulaj din ultimele trei săptămâni, într-o piaţă unde investitorii au reacţionat vizibil la evoluţia burselor externe ridicând preţurile, în special pentru acţiunile celor cinci SIF, cu până la 9,6%.

Investitorii de la BVB au plasat încă de la deschidere ordine de tranzacţionare pentru volume mai mari de acţiuni şi la preţuri în creştere, reacţionând pozitiv la adoptarea unui set de măsuri fără precedent de către liderii europeni pentru soluţionarea crizei datoriilor suverane.

Punctul maxim de creştere al indicelui general al Bursei, BET-C, a fost atins chiar la închidere. Piaţa a înregistrat, astfel, cea mai accelerată creştere de după 7 octombrie. La acea dată, indicele general a avansat cu 4,56%.

"Trebuie să avem în vedere că pieţele externe au recuperat deja o bună parte din corecţiile din vară, însă, în contradicţie, pieţele emergente încă sunt jos. Din cauza acestei diferenţe am văzut creşteri mai accelerate pe unele acţiuni de pe piaţa locală. Cred că trebuie să aşteptăm câteva zile să vedem ce se va întâmpla pe pieţele externe după euforia de astăzi şi abia apoi vom avea o imagine a unui trend, inclusiv pe bursa locală. Eu cred că sunt 70% şanse să vedem unele şedinţe de corecţie, pentru că piaţa locală a crescut brusc şi accelerat", a declarat pentru Mediafax directorul general adjunct al Intercapital Invest, Adrian Lupşan.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri, a încheiat ziua în creştere cu 4,17%, iar acţiunile companiilor din sectorul energetic au ridicat indicele BET-NG cu 4,1% peste nivelul de la finalul şedinţei precedente.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a urcat cu 6,2%. Acţiunile SIF-urilor au consemnat creşteri cuprinse între 5,7% şi 9,6%, iar titlurile Fondului Proprietatea au avansat mai lent, cu 2,71%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO