Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti începe săptămâna în scădere cu 4,2%. Tranzacţii speciale de 10,4 mil. lei cu acţiuni FP pe finalul şedinţei

Bursa de la Bucureşti începe săptămâna în scădere...

Autor: Liviu Popescu

23.03.2020, 18:11 130

Bursa de la Bucureşti a început pe minus prima şedinţa de tranzacţionare din această săptămână, respectiv o scădere de 4,2% a indicelui principal BET, dar pe o lichiditate peste media acestui an, susţinută şi de o două tranzacţii speciale cu acţiuni Fondul Proprietatea, arată datele agregate de ZF. Şi bursele europene au fost pe minus în şedinţa de tranzacţionare de luni.

Astfel la ora 17:13 în sistemul BVB au fost înregistrate două tranzacţii speciale de tip DEALS, în valoare totală de 10,4 milioane de lei, cu acţiuni ale Fondului Proprietatea. Acestea au fost singurele tranzacţii speciale din şedinţa de luni. Rulajul de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de circa 72 milioane de lei, din care Banca Transilvania a înregistrat tranzacţii de aproximativ 20 mil. lei, fiind cea mai căutată acţiune în şedinţa de luni. Dar la un preţ în scădere cu 7%.

O singură acţiune din cele 17 ale indicelui principal BET a fost pe plus în şedinţa de luni, respectiv cotaţia operatorului pieţei de capital din România (0,44%). Transgaz şi Conpet au rămas la acelaşi preţ ca cel de vineri, în timp ce 14 acţiuni au înregistrat scăderi de la 9,6% pentru Sphera Group (administratorul restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell), la 1,4% pentru Purcari.

 

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO