Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa în stagnare. Investitorii îşi marchează profiturile

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa în stagnare. Investitorii îşi marchează profiturile

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

28.10.2011, 10:47 372

Bursa de la Bucureşti a stagnat la deschiderea şedinţei de vineri, într-o piaţă în care unii investitori au început să îşi marcheze o parte din profituri, după creşterile înregistrate joi.

Piaţa a avansat joi cu peste 3%, iar în cazul acţiunilor SIF-urilor creşterile au fost de până la 9,6%. Evoluţia de joi a fost determinată de creşterile burselor externe, după adoptarea unui set de măsuri fără precedent de către liderii europeni pentru soluţionarea crizei datoriilor suverane.

După primele minute ale şedinţei de vineri, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,2%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic menţineau indicele BET-NG la nivelul de joi.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a consemnat o corecţie de 0,77%.

La ora 10:24, indicele extins al Bursei, BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi FP, era în scădere cu 0,22%.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), sumă de peste două ori mai redusă decât rulajul de la debutul şedinţei precedente, de 12,3 milioane lei (2,8 milioane euro).

Titlurile Fondului Proprietatea au fost din nou cele mai lichide de la BVB, cu operaţiuni de 1,7 milioane lei, şi au asigurat aproape o treime din rulajul pieţei. Cel mai recent transfer a fost realizat la 0,452 lei, preţ în scădere cu 0,44%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO