Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a avut cea mai bună evoluţie din regiune în ultima lună

Bursa de la Bucureşti a avut cea mai bună evoluţie din...

Autor: Roxana Pricop

01.10.2015, 00:07 885

Bursa de la Bucureşti a avut cea mai bună evoluţie din regiune în ultima lună, marcând un modest câştig de 0,3% faţă de pierderi şi de 6% marcate de restul burselor din Europa Centrală şi de Est.

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucu­reşti, ce include cele mai lichide zece acţiuni tranzac­ţionate pe piaţa principală, s-a apreciat cu 0,3% în intervalul 29 au­gust - 29 septembrie. În august, bursa locală a pierdut 8% din valoare, aceasta fiind cea mai slabă lună august din ulti­mii patru ani. Spre comparaţie, a doua cea mai bună „performanţă“ din regiune în septembrie este cea a bursei de la Budapesta, care a scăzut cu 1,8%. A treia clasată este bursa de la Sofia, cu un minus de 2,5%. Bursa poloneză a scăzut cu 4,7% iar cea din Praga are un minus de peste 5%.

Evoluţia bursei de la Bucureşti a avut loc însă pe o lichiditate redusă. Exceptând şedinţa de ieri, rulajul mediu zilnic cu acţiuni a fost în luna septembrie de 4,3 milioane de euro. Rulajul redus indică un număr mic al investitorilor prezenţi în piaţă. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut rulajul mediu zilnic a fost de circa 10 milioane de euro.

Din rândul acţiunilor lichide, cel mai bine au evoluat titlurile Banca Transilvania (TLV), cu un plus de 6,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO