Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a autorizat 22 de consultanţi pentru AeRO

Bursa de la Bucureşti a autorizat 22 de consultanţi...

Autor: Ioana Tudor

20.01.2015, 10:23 903

Un număr de 22 de companii, dintre care 19 societăţi de servicii de intermediere financiară deja active pe bursă şi trei firme private de consultanţă, au primit autorizaţia Bursei de Valori Bucureşti (BVB) pentru funcţia de consultant autorizat.

Consultanţii autorizaţi pot fi brokeri, consultanţi financiari sau case de avocatură, iar rolul acestora este de a aduce companii pe noul sistem alternativ de tranzacţionare al BVB, denumit AeRO. Consultanţii vor oferi sprijin emitenţilor înaintea debutului pe platformă, precum şi în timpul procesului de listare. În plus, aceştia vor rămâne alături de firmele de pe AeRO şi după listare, pentru o perioadă de un an, pentru a le ajuta la întocmirea rapoartelor.

Firmele de brokeraj care au primit până în prezent autorizaţia de consultant autorizat sunt BT Securities, Confident Invest, Eastern Securities, Eldainvest, Estinvest, Goldring, Ieba Trust, IFB Finwest, Intercapital Invest, Interfinbrook Corporation, Intervam, Prime Transaction, Raiffeisen Bank, Romcapital, SSIF Broker, Super Gold Invest, Tradeville, Vienna Investment Trust şi Voltinvest, potrivit unui comunicat al BVB. Acestora li se adaugă compania de consultanţă FSA Advisory, INC, consultant autorizat şi pe NewConnect, sistemul alternativ de tranzacţionare al bursei de la Varşovia, şi BAC Grigorescu Capital Advisors (BACG), o asociere între BAC Investment Banking şi firma de avocatură bpv Grigorescu Ştefănică.

„Lista va fi actualizată pe măsură ce vor fi autorizaţi noi consultanţi de către BVB”, se precizează în comunicat.

Săptămâna trecută, BVB a derulat primele evaluări ale reprezentanţilor firmelor care au depus cerere pentru a deveni consultanţi autorizaţi pentru piaţa AeRO, a cărei lansare este programată pentru 25 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO