Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Daniel Ilinca, Softbinator: Sunt foarte multe companii care aşteptau să se listeze în 2022. Mi-aş dori să văd mai multe companii de IT transparente, întrucât procesul de listare nu este deloc complicat

Daniel Ilinca, CEO Softbinator: Când intrăm într-un moment de incertitudine durează puţin până se realiniază planetele astfel încât cererea şi oferta să se reîntâlnească într-un punct bun de ambele părţi.

Daniel Ilinca, CEO Softbinator: Când intrăm într-un moment de incertitudine durează puţin până se realiniază planetele astfel încât cererea şi oferta să se reîntâlnească într-un punct bun de ambele părţi.

Autor: Mircea Nica

04.11.2022, 07:22 209

Numărul de listări de anul acesta de la Bursa de Valori Bucureşti este de două ori mai mic decât totalul de anul trecut, când 23 de companii au debutat cu acţiuni pe piaţa locală de capital. Fenomenul a fost observat, de altfel, de-a lungul pie­ţelor dezvoltate din vest, venind pe fondul războiului din Ucraina, deteriorării perspectivelor economice şi costurilor de finanţare în creştere, inclusiv pentru industria tech, spune Daniel Ilinca, CEO al Softbinator (simbol bursier CODE), companie care s-a listat pe segmentul AeRO al BVB în decembrie 2021.

„Sunt foarte multe companii care aşteptau să prindă anul 2022 şi să se listeze, însă unele startup-uri s-au blocat. Au închis bugete. Deşi unele sunt din zona tech au disponibilizat angajaţi. De exemplu, în America, cred că asistăm la explozia unei bule, mai exact la faptul că este scump să angajezi oameni de tech şi este scump să dezvolţi tehnologie“, afirmă şeful producătorului local de software, cu prezenţă în Statele Unite.

Întrebat cu privire la uşurinţa procesului propriu-zis de listare la bursă, Daniel Ilinca argumentează că o companie antreprenorială care nu este obişnuită să raporteze periodic poate descrie procesul de auditare mai degrabă complicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO