Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti este la maxim istoric. Cât de ieftine sau de scumpe sunt acţiunile? De data aceasta, preţurile în creştere ale acţiunilor au în spate şi nişte rezultate financiare pe măsură ale emitenţilor, ele nu mai sunt doar expresia intrărilor masive de bani pe o piaţă nepregătită să-i absoarbă

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

04.07.2021, 18:01 6106

♦ Analiştii observă că preţul acţiunilor a fost în general corelat cu evoluţia profitului emitenţilor l Multiplul care se raportează la capitalul propriu, în creştere în ultimii ani în parte în urma listării unor emitenţi cu o dezvoltare bazată pe îndatorare ♦ Indicele principal BET a avut o evoluţie diferită faţă de PIB-ul României de la criza precedentă încoace.

Chiar dacă Bursa românească este în vara anului 2021 la maximul istoric, prin prisma nivelului de circa 12.000 de puncte al indicelui principal BET, după aproape 14 ani de la recordul precedent, acţiunile de la Bucureşti nu sunt scumpe, ci dimpotrivă, printre cele mai ieftine din regiune în contextul în care preţurile în creştere au venit şi cu rezultate financiare pe măsură.

Astfel, analiştii societăţii de brokeraj Prime Transaction au calculat cei mai importanţi multipli de tranzacţionare pentru companiile incluse în indicele BET-BK, de referinţă pentru administratorii de fonduri, şi au realizat de asemenea o comparaţie cu tabloul din iulie 2007, precedentul record al indicelui principal BET. Concluzia: mediana P/E din 2007 era de aproape 2,5 ori mai mare decât cea de acum, în timp ce mediana P/BV era de aproximativ 3,5 ori mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO