Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti. Marile companii listate încheie S1/2020 la o capitalizare de 80,6 mld. lei, în scădere cu 15% faţă de finele lui 2019: Alro, MedLife şi Romgaz, cele mai mari creşteri ale acţiunilor în luna iunie

Bursa de la Bucureşti. Marile companii listate încheie...

Autor: Tibi Oprea

17.07.2020, 00:08 160

♦ Indicele principal BET a scăzut cu 0,48% în iunie ♦ Dinamica indicelui a fost determinată în principal de scăderea acţiunilor Nuclearelectrica, Conpet Ploieşti şi OMV Petrom ♦ Cel mai ridicat rulaj în iunie a fost înregistrat de Banca Transilvania (130,8 mil. lei) ♦ Investitorii au tranzacţionat acţiuni ale emitenţilor din BET în valoare de 489,9 mil. lei.

Cele 17 companii incluse în indicele de referinţă BET au încheiat primul semestru al anului cu o capitalizare cumulată de 80,6 miliarde de lei, în scădere cu 15,4% faţă de valoarea de la finele anului 2019, dinamică determinată de scăderile de pe burse pe fondul crizei de sănătate, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Astfel, un număr de 12 companii au înregistrat scăderi ale valorii bursiere, în timp ce cinci emitenţi şi-au majorat capitalizarea în primele şase luni ale anului.

Cele mai bune performanţe în ceea ce priveşte dinamica acţiunilor din iunie au fost înregistrate de producătorul de aluminiu Alro Slatina, plus 7,6%, integratorul de servicii medicale private MedLife, creştere de 6%, şi de producătorul de gaze naturale Romgaz, cu un plus de 4,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO