Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti deschide pe roşu aprins şedinţa de marţi: scăderi de la 7% la Sphera, 6% MedLife, 5% TeraPlast, 4% Nuclearelectrica, Petrom, One, 3% pentru Romgaz şi Banca Transilvania. Nicio companie din prima ligă bursieră nu este pe plus în primele 15 minute de tranzacţionare de marţi. Însă Europa este pe verde

Bursa de la Bucureşti deschide pe roşu aprins şedinţa...

Autor: Liviu Popescu

25.01.2022, 10:23 2736

Deschidere puternic negativă pentru Bursa de la Bucureşti după o zi de pauză şi în care pieţele externe au avut scăderi importante

Cu 3% se depreciază indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti în primele 15 minute de tranzacţionare ale şedinţei de marţi, 25 ianuarie 2022, pe fondul scăderilor de la începutul săptămânii de pe pieţele externe ca urmare a temerilor cu privire la inflaţie şi la tensiunile în creştere dintre Ucraina şi Rusia.

Ieri Bursa de la Bucureşti a avut o pauză de o zi de la tranzacţionare însă astăzi, chiar dacă aseară Wall Street a trecut miraculos de pe roşu pe verde în cea mai puternică revenire din 2008 încoace, deschiderea este puternic pe roşu.

Astfel, la ora 10:15 indicele principal BET înregistrează un nivel de 12.426 de puncte, arată datele BVB.

În Europa însă lucrurile stau diferit la debutul şedinţei de astăzi: FTSE 100 are plus 0,4%, DAX plus 0,3%, CAC40 plus 0,8%, FTSE MIB plus 0,4%. Aşadar, bursele europene sunt pe minus în timp ce la Bucureşti sunt scăderi. “Scădem pentru ziua de ieri”, spune un investitor.

Potrivit datelor agregate de ZF din platformele brokerilor, în primele 15 minute de tranzacţionare de astăzi, nicio companie din cele 19 ale indicelui principal BET nu înregistrează creşteri, ci dimpotrivă pot fi observate scăderi destul de accentuate.

Astfel la Bursă sunt scăderi de la 7% la Sphera, 6% MedLife, 5% TeraPlast, 4% Nuclearelectrica, Petrom, One, 3% pentru Romgaz şi Banca Transilvania. Nicio companie din prima ligă bursieră nu este pe plus în primele 15 minute de tranzacţionare de marţi.

Şi în afara indicelui principal BET pot fi observate scăderi accentuate, în special pe segmentul AeRO. Acţiunile MAM scad cu 9%, NRF cu 7%, AG cu 6%, AROBS cu 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO