Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţionar surpriză la Hidroelectrica: britanicii de la M&G au investit 400 mil. lei

Bursă. Acţionar surpriză la Hidroelectrica: britanicii...

Autor: Liviu Popescu

06.12.2023, 00:07 4035

Este prima investiţie a acestora într-o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania de administrare de investiţii M&G Investments (Municipal & General Securities Company) cu sediul în Londra, care are sub gestionare active de 330 miliarde de lire sterline (381 mld. euro), a devenit acţionar al Hidroelectrica (H2O) odată cu listarea producătorului de energie electrică la Bursa de Valori Bucureşti.

M&G Investments, cei care au lansat primul fond mutual în Europa, în anul 1931, au făcut astfel prima investiţie a lor pe piaţa de capital din România prin achiziţia a circa 3,2 milioane de acţiuni H2O, echivalentul a 0,7% din companie.

„Compania are un rol esenţial în economia României, precum şi în ceea ce priveşte tendinţa globală de decarbonizării şi a tranziţiei energetice, şi este bine poziţionată în direcţia creşteri structurale a capacităţii de energie regenerabilă, susţinute de avântul politicii UE în această direcţie“, se arată într-un raport al M&G Investments Funds.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO