Burse - Fonduri mutuale

Bursa a crescut vineri cu 4,5%, în cel mai alert ritm din ultimele două luni

Autor: Stefan Musgociu

07.10.2011, 17:30 619

Bursa a crescut vineri cu 4,56%, în cel mai alert ritm din ultimele două luni, susţinută de introducerea unor ordine mai mari de cumpărare chiar la închidere pentru acţiuni precum Banca Transilvania, Transelectrica şi BVB.

Piaţa a înregistrat a treia zi consecutivă de creşteri şi a reuşit să recupereze corecţiile de luni şi marţi, când a atins cel mai redus nivel din ultimii doi ani. Astfel, în această săptămână Bursa a avansat cu 3,73%.

Piaţa a deschis şedinţa de vineri în creştere, investitorii reacţionând pozitiv la ascensiunea burselor internaţionale. Pieţele vest-europene au trecut pe scădere uşoară după primele două ore, influenţate de reducerea ratingurilor de către Moody's pentru o serie de bănci portugheze şi britanice, însă întoarcerea nu a avut efecte şi pe bursa de la Bucureşti, aceasta continuând să avanseze, cu peste 2%.

Bursele vest-europene au revenit pe verde după ora 15:30, susţinute de publicarea unor indicatori peste aşteptări despre piaţa muncii din SUA. Recuperarea burselor externe a dus la accelerarea uşoară a creşterilor pe piaţa de la Bucureşti, de la 2% la 3%.

Ascensiunea pieţei s-a accelerat chiar la închidere, la peste 4%, datorită creşterilor acţiunilor Banca Transilvania (TLV), Transelectrica (TEL) şi Bursa de Valori (BVB). Creşterea titlurilor Băncii Transilvania s-a amplificat de la 3,79%, la 9,83%, iar în cazul acţiunilor Transelectrica ascensiunea a fost accelerată de la 8,53% la 11,18%.

Acţiunile BVB au încheiat în urcare cu 9,5%, în condiţiile în care cu cinci minute înainte de închidere avansul era de numai 4,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO