Burse - Fonduri mutuale

Bursa a crescut cu 0,7%, iar tranzacţiile cu obligaţiuni au asigurat două treimi din rulajul total

Bursa a crescut cu 0,7%, iar tranzacţiile cu obligaţiuni au asigurat două treimi din rulajul total

Autor: Stefan Musgociu

29.09.2011, 17:09 107

Bursa a crescut joi cu 0,7%, într-o piaţă în care investitorii au fost mai activi la tranzacţionare, iar patru tranzacţii cu titluri de stat au asigurat două treimi din lichiditatea totală, de 92,9 milioane lei.

Piaţa a fost marcată de o apatie evidentă în primele minute, când au fost realizate tranzacţii cu mai puţin de o cincime din acţiunile listate. După prima oră, o parte dintre investitori au intrat la tranzacţionare, însă transferurile cu acţiuni au continuat să fie reduse, iar preţurile au revenit pe creştere uşoară.

"În continuarea reperul îl reprezintă evoluţia pieţelor străine care se transpune fidel în România. Bineînţeles că privită la nivel local ştirea despre închiderea fabricii Nokia din Jucu nu este una bună, dar ea survine într-un context general caracterizat de posibilitatea unei noi recesiuni la nivel global, de un impact mult mai mare asupra României", a declarat pentru MEDIAFAX directorul adjunct de operaţiuni al firmei de brokeraj Prime Transaction, Adrian Bărbulescu.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat ziua în creştere cu 0,94%, în timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indciele BET-NG cu 0,23% sub închiderea de miercuri.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 1,3%.
Indicele extins al Bursei, BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi FP, a avansat cu 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO