Burse - Fonduri mutuale

Bugetul pe 2021: Ministerul Finanţelor merge înainte cu titlurile de stat Fidelis, care vor ajunge şi la Bursă, şi vrea subscriere online pentru Tezaur

Bugetul pe 2021: Ministerul Finanţelor merge înainte cu...

Autor: Liviu Popescu

15.02.2021, 00:05 5047

Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Alexandru Nazare, intenţionează să continue în 2021 programele Fidelis şi Tezaur, cele prin care micii investitorii finanţează statul român, cel mai probabil în contextul în care în 2020 a atras sume semnificative de la populaţie pe fondul unor dobânzi atractive, peste cele din sistemul bancar.

De exemplu doar prin Fidelis – titluri de stat care au ajuns şi la Bursa de la Bucureşti, fiind printre cele mai tranzacţionate instrumente financiare – statul român a atras 4,4 mld. lei în cele două tranşe din toamna şi iarna anului trecut la dobânzi chiar şi de 4,5% pe an. Atât veniturile Fidelis cât şi Tezaur sunt neimpozabile.

Astfel în proiectul de buget pentru anul 2021 se arată că pe lângă continuarea acestor două programe, MFP vrea şi subscrierea online pentru Tezaur, titluri de stat care în prezent pot fi cumpărate doar prin Poşta Română şi prin Trezorerie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO