Burse - Fonduri mutuale

BT Capital Partners: MedLife, Conpet, Sphera şi Purcari au îndeplinit criteriul lichidităţii bursiere şi ar putea fi incluse în FTSE la recenzia din martie 2022. Impact încă are şanse să fie adăugată

BT Capital Partners: MedLife, Conpet, Sphera şi Purcari...

Autor: Liviu Popescu

23.12.2021, 11:19 1766

MedLife (M), Conpet Ploieşti (COTE), Sphera (SFG) şi Purcari (WINE) au îndeplinit criteriul cu privire la lichiditatea bursieră de la Bucureşti şi ar putea fi incluse în indicele FTSE GEIS recenzia din martie 2022 în timp ce dezvoltatorul imobiliar Impact&Developer încă are şanse să fie inclus, scriu analiştii de la BT Capital Partners în raportul din 23 decembrie 2021.

"MedLife ar fi inclusă în indicii pentru Small Cap, în timp ce Conpet, Sphera Franchise Group şi Purcari Wineries ar fi adăugate în indicii pentru Micro Cap. Pe baza calculelor noastre, Impact Developer & Contractor ar putea fi, de asemenea, inclusă în Micro Cap, daca va îndeplini criteriul lichidităţii în două dintre şedinţele rămase de luna aceasta", se arată în raportul BT Capital Partners.

Includerea emitenţilor depinde de îndeplinirea criteriilor de dimensiune la 31 decembrie, care sunt, momentan, îndeplinite, pe baza pragurilor de includere de la ultimul review (presupunând că aceste praguri nu se vor modifica semnificativ pentru review-ul din martie 2022), arată BT Capital Partners.

Cea mai recentă includere în FTSE a unor acţiuni româneşti a avut loc pe 20 decembrie 2021, respectiv ONE şi TTS. One United Properties a fost a cincea companie inclusă în indicii FTSE Global All Cap alături de Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OMV Petrom şi TeraPlast.

Transport Trade Services este a doua companie românească prezentă în indicii FTSE Global Micro Cap, alături de Bittnet.

La ora redactării acestei ştiri acţiunile MedLife se apreciază cu 4,4%, cele ale Conpet cu 0,3% iar Purcari scade cu 0,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO