Burse - Fonduri mutuale

BT, BRD şi BCR, pe primele locuri în august ca urmare a finanţării statului pe Bursă, dar pe partea de acţiuni liderul intermedierilor rămâne Swiss Capital

BT, BRD şi BCR, pe primele locuri în august ca urmare a...

Autor: Tibi Oprea

12.09.2020, 15:38 315

 Tradeville ar fi intermediat împrumutul record de 400 mil. lei acordat de o persoană fizică statului român prin programul Fidelis ♦ Cei mai mari trei brokeri în august 2020 au avut 70,9% din piaţa intermedierilor ♦ BRD, BT şi BCR, performeri şi pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare.

BT Capital Partners, BRD şi BCR s-au poziţionat pe primele locuri la intermedierea bursieră în august 2020, cu tranzacţii totale de 4,1 miliarde de lei, arată datele agregate de ZF de la BVB. Poziţionarea acestora a fost susţinută în mare parte de subscrierea titlurilor de stat Fidelis, în contextul în care pe segmentul de inter­me­diere cu obligaţiuni cele trei divizii de brokeraj au avut 3,6 miliarde de lei, adică 37,5% din totalul intermedierilor.

De asemenea, pe fondul aceloraşi titluri de stat, concentrarea la vârf a fost mai mare în august 2020, în contextul în care cei mai mari trei brokeri au avut 70,86% din piaţă. Spre comparaţie, în august 2019 primii trei inter­mediari aveau o pondere de 46,4% în total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO