Burse - Fonduri mutuale

Brokerii le spun clienţilor să îşi pregătească banii. Febră pe bursă pentru cea mai aşteptată listare a deceniului: RCS&RDS (Digi)

Brokerii le spun clienţilor să îşi pregătească...

Autor: Dan Grigore Ivan

24.04.2017, 00:08 16538

Brokerii şi-au anunţat clienţii să pregătească banii pentru o listare rapidă, iar volumul tranzacţiilor a coborât la jumătate faţă de primele trei luni ale anului.

Valoarea medie zilnică de tran­zac­ţionare la bursă de săptă­mâ­na trecută a fost de 21,4 mil. lei, la jumătate faţă de media din acest an, iar unii brokeri spun că ru­lajele în scă­de­re sunt ca­uzate de fe­bra lis­tării RCS&RDS, cea mai aşteptată lis­tare a dece­niului.

„Cred că in­ves­titorii au înce­put deja să strân­gă bani pentru listarea ac­ţionarului RCS&RDS. Apatia din ultima săptă­mâ­nă nu este doar consecinţa sărbătorilor de Paşti, ci şi a faptului că investi­torii îşi păstrează cash-ul dis­po­ni­bil pentru a subscrie în cadrul ofertei Digi“, consideră Simion Tihon, broker la com­pa­nia Prime Transaction. De exemplu, în săp­tă­mâna în care RCS şi-a anunţat intenţia de vân­zare a 25% din companie, adică pe 11 apri­lie, rulajele medii zilnice la BVB au însumat 18 mil. lei, ba chiar vineri, pe 14 aprilie, a fost atins mi­nimul ultimilor şapte ani, respectiv 2,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO