Burse - Fonduri mutuale

Brokerii de la Prime Transaction se extind pe fonduri

28.12.2007, 19:23 28

SocietateA de brokeraj Prime Transaction vrea sa intre pe piata fondurilor mutuale, divizia sa de administrare a investitiilor, Prime Asset Management, asteptand in prezent pe lista de autorizari a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
"Am depus documentatia pentru autorizarea societatii de administrare la inceputul lunii octombrie si ne asteptam sa primim avizul din partea Comisiei in luna ianuarie", spune Cosmin Brendea, presedinte si director general al Prime Asset Management.
Investitia initiala a societatii de brokeraj in divizia de administrare a activelor este de 500.000 de lei, valoarea acesteia urmand sa creasca odata cu lansarea celor doua fonduri deschise de investitii.
Urmatorul pas dupa primirea autorizatiei va fi lansarea a doua fonduri deschise de investitii. Prime Secure Capital va fi un fond cu plasamente diversificate, in timp ce Prime Speed Capital va fi un fond de actiuni cu grad de risc ridicat.
"Vrem sa ajungem la active administrate de aproximativ 4 milioane de euro pentru cele doua fonduri deschise pana la sfarsitul anului viitor. In ceea ce priveste randamentul fondului de actiuni, credem ca o performanta de 40%-50% pe an este un obiectiv realizabil", continua Brendea de la Prime AM.
Dupa primii cinci ani de functionare, societatea de administrare tinteste o cota de 8% din piata fondurilor mutuale.
"Extinderea pe segmentul de administrare a investitiilor este motivata de diversificarea ofertei de produse pe care o punem la dispozitia clientilor societatii de brokeraj si de potentialul ridicat de dezvoltare al industriei fondurilor mutuale in urmatorii ani", explica Brendea.
Alaturi de distributia pe piata locala, Brendea ia in calcul vanzarea unitatilor de fond in Italia si Spania.
"Intentionam sa distribuim fondurile nu doar pe piata locala, ci si in Italia si Spania, avand in vedere comunitatile numeroase de romani care muncesc in aceste state si faptul ca aceste persoane dispun de venituri lunare peste media celor din tara", spune Bendrea.
Piata fondurilor deschise de investitii este in prezent controlata de societatile de administrare care fac parte din grupuri bancare, peste 70% din active fiind detinute de administratorii "bancheri". Alaturi de administratorii independenti, care nu fac parte din grupuri financiar-bancare, pe piata activeaza si administratori care fac parte din acelasi grup cu societatile de brokeraj, precum Vanguard AM, Target AM sau Swiss Capital AM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO