Burse - Fonduri mutuale

Brokerii de la BT, BRD şi BCR au avut cele mai mari tranzacţii în august la Bursă

Finanţe personale

Brokerii de la BT, BRD şi BCR au avut cele mai mari...

Autor: Tibi Oprea

07.09.2020, 09:00 249

Tradeville ar fi intermediat împrumutul record de 400 mil. lei acordat de o persoană fizică statului român prin Fidelis.

BT Capital Partners, BRD şi BCR s-au poziţionat pe primele locuri la intermedierea bursieră în august 2020, cu tranzacţii totale de 4,1 miliarde de lei, arată datele agregate de ZF de la BVB. Poziţionarea acestora a fost susţinută în mare parte de subscrierea titlurilor de stat Fidelis, în contextul în care pe segmentul de intermediere cu obligaţiuni cele trei divizii de brokeraj au avut 3,6 miliarde de lei, adică 37,5% din totalul intermedierilor.

De asemenea, pe fondul aceloraşi titluri de stat, concentrarea la vârf a fost mai mare în august 2020, în contextul în care cei mai mari trei brokeri au avut 70,86% din piaţă. Spre comparaţie, în august 2019 primii trei intermediari aveau o pondere de 46,4% în total.

Mai multe surse ale ZF spun că Tradeville ar fi intermediat împrumutul record de 400 de milioane de lei acordat de o persoană fizică statului român prin programul Fidelis, brokerul de retail ocupând locul patru atât în privinţa intermedierilor de obligaţiuni, cât şi în privinţa intermedierilor de acţiuni.

Pe de altă parte, pe segmentul de acţiuni cei mai mari trei brokeri au fost Swiss Capital, Wood & Company şi BT Capital Partners, ceea ce înseamnă că divizia de brokeraj a celei mai mari bănci din România a prins atât podiumul intermedierilor cu acţiuni, cât şi pe cel al intermedierilor cu obligaţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO