Burse - Fonduri mutuale

Broker a pierdut aproape jumatate din valoare

17.04.2008, 20:18 11

Actiunile Broker Cluj (BRK), singura firma de servicii de investitii financiare listata pe Bursa, au pierdut ieri 8,2% din valoare dupa ce acestea au fost introduse la tranzactionare, in urma anuntului privind bugetul societatii pe anul curent.
De la inceputul acestui an, actiunile Broker Cluj au pierdut aproape 46% din valoare, fiind printre cele mai afectate de valul de corectii care a lovit Bursa in ultimele luni.
Firma de intermediere asteapta in 2008 un profit brut de 26,1 mil. lei (circa 7,5 mil. euro, cu 42,6% mai mic fata de rezultat obtinut in 2007, de 45,5 mil. lei (13,6 mil. euro). Veniturile totale ale Broker Cluj sunt prognozate sa se reduca in aceeasi perioada cu 32,8%, la 49,48 mil. lei (14,1 mil. euro).
In cele trei zile in care titlurile firmei de intermediere au fost retrase de la tranzactionare, indicele general al pietei, BET-C, a pierdut 4,1%.
"Vanzarile realizate de clientii nerezidenti ai Citibank au contribuit la scaderea actiunilor Broker. Fata de SIF-uri am avut dezavantajul majorarilor, actionarii vanzand masiv dupa incarcarea actiunilor pentru care au subscris la un pret semnificativ mai mic decat cel din piata", spune Petru Prunea, presedintele Broker Cluj. Broker Cluj a inregistrat in primul trimestru din acest an un profit de 1,73 mil. lei (circa 480.000 de euro), de cinci ori mai mic comparativ cu cel realizat in perioada similara din 2007, potrivit raportarilor periodice ale societatii transmise Bursei.
Reducerea tranzactiilor de pe Bursa din acest an a afectat si activitatea de intermediere a Broker, valoarea tranzactiilor desfasurate prin societatea de brokeraj a firmei reducandu-se cu 35% in primul trimestru din acest an, la 283,2 mil. lei (circa 76,5 mil. euro).
La ultimul pret de ieri, de 1,46 lei/actiune, valoarea de piata a Broker Cluj se apropie de 84 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO