Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group urcă miercuri la bursă cu până la 15% după ce operatorul bursier a anunţat că brokerul va asigura lichiditate pentru acţiunile OMV Petrom

BRK Financial Group urcă miercuri la bursă cu până la...

Autor: Tibi Oprea

10.03.2021, 12:33 1148

Acţiunile BRK Financial Group (simbol bursier BRK) se apreciau miercuri la ora redactării acestei ştiri cu 14,5%, pe fondul unor tranzacţii de 598.000 de lei, după ce operatorul bursier a anunţat cu o şedinţă în urmă că brokerul va acţiona începând cu 9 martie ca market maker pentru acţiunile OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare valoroasă companie de la bursa românească, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

 Ca parametri specifici, volumul minim corespunzător ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare este de 250.000 de instrumente financiare, iar spread-ul maxim dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare afişate de participant este de 3%.

Perioada de timp minimă pentru menţinerea în piaţă a ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare este de 60% din şedinţa de tranzacţionare sau, dacă simbolul a fost suspendat de la tranzacţionare, din perioada în care acesta s-a tranzacţionat.

Acţiunile OMV Petrom beneficiază şi de serviciile de market making furnizate de Wood&Company Financial Services, respectiv de Raiffeisen Centrobank AG.

BRK are 66,4 mil. lei capitalizare, iar acţiunile sale se tranzacţionează în creştere cu 174,4%, pe fondul unor tranzacţii de 18,5 mil. lei, arată datele BVB.

OMV Petrom, pe de altă parte, are 22,6 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 51% de austriecii de la OMV, în timp ce statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 20,6% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile SNP înregistrează o creştere de 10,7%, pe fondul unui rulaj de 180,5 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO