Burse - Fonduri mutuale

BRK crede că statul va cere din nou bani de la companiile din portofoliu şi estimează randamente de 10% în energie

BRK crede că statul va cere din nou bani de la...

Autor: Liviu Popescu

08.02.2018, 00:06 926
♦ Estimări randament dividende BRK în sectorul energiei: Nuclearelectrica (11%), Romgaz (11%), Transgaz (10%), Conpet (8%).

BRK Financial Group, intermediar de top zece la bursa românească, consi­deră că statul ar putea fi determinat şi anul acesta să ceară aproape integral profiturile companiilor din portofoliu ca urmare a lipsei de bani la buget şi estimează randamente ale dividendelor de 10% în sectorul energetic.

„Situaţia financiară actuală a statului, considerăm că-l va împinge spre decizii similare celei de anul trecut, aşadar spre încasarea de bani de către acesta de la companiile în care este acţionar majoritar“, se arată într-o analiză a BRK Financial Group văzută de ZF. Analiştii BRK au calculat ran­damentele dividendelor cu preţurile de închidere din 29 decembrie 2017. Cel mai mare randament brut este estimat de BRK la Nuclearelectrica (SNN), de circa 11,2%, calculat în contextul unei rate de distribuţie de 90% din profitul companiei pe 2017. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO