Burse - Fonduri mutuale

Britanicii de la City Credit Capital intră pe piaţa de brokeraj din România şi îl numesc pe Cosmin Ruse la conducerea sucursalei din Bucureşti

Britanicii de la City Credit Capital intră pe piaţa de...

Autor: Cristina Bellu

11.08.2020, 10:20 340

City Credit Capital Limited, companie de trading autorizată şi reglementată din 2004 de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, intră pe piaţa locală de tranzacţionare odată cu înfiinţarea sucursalei CIX Markets în Bucureşti, care va fi administrată de Cosmin Ruse, trader cu experienţă în piaţa de brokeraj.

Compania urmează să se concentreze pe furnizarea de servicii de tranzacţii forex (FX) şi Contracte pe Diferenţă (CFD) pentru investitorii locali, clienţii CIX Markets urmând să aibă acces la tranzacţionare de instrumente financiare lichide, inclusiv tranzacţii FX, indici bursieri, metale preţioase sau mărfuri fie prin platforma MetaTrader 4 fie prin intermediul platformei proprii CIX Trader, ambele sisteme fiind disponibile atât pe desktop cât şi pe dispozitive mobile.

„Strategia noastră în România este de a stabili o bază de clienţi fideli, cu care putem construi o relaţie strânsă. (...) Nu ne concentrăm pe o creştere rapidă, ci mai degrabă pe construirea reputaţiei noastre, întrucât intenţionăm să rămânem în România pe termen lung”, explică Cosmin Ruse, director general şi reprezentant legal al sucursalei City Credit Capital din Bucureşti.

Înainte de a se alătura CCC, Cosmin Ruse a deţinut o serie de poziţii de conducere în companii româneşti de investiţii, inclusiv poziţia de Director Pieţe Internaţionale în cadrul SSIF Vienna Investment Trust, precum şi Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul  SSIF Dorinvest.

„România este o piaţă sofisticată şi matură, unde am găsit personal cu experienţa potrivită să conducă un birou local, aspect fundamental pentru noi, întrucât calitatea serviciilor oferite clienţilor noştri a fost întotdeauna de o importanţă esenţială pentru CCC. În plus, România are o autoritate de reglementare locală puternică pe care o apreciem, deoarece permite CIX Markets să ofere clienţilor un serviciu deschis şi transparent de înaltă calitate pe o piaţă în care protecţia clienţilor este un factor important”, spune Simon Daniels, Director Executiv al City Credit Capital UK Limited.

Grupul CCC are o experienţă de peste 16 ani în servicii de tranzacţionare. Biroul deschis la Bucureşti este prima filială europeană a companiei, care are birouri în Hong Kong, Santiago, Mexic şi Londra, unde se află de altfel şi sediul companiei.  Prin intermediul filialei înfiinţate la Bucureşti, clienţii români vor beneficia de servicii de asistenţă în limba română şi de asemenea vor avea la dispoziţie şi suport din partea echipei locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO