Burse - Fonduri mutuale

BREAKING NEWS! Fraţii Pavăl şi-au asigurat vinul pentru masa de Paşte: Au investit aproape 5 milioane de euro pentru 5% din Purcari

BREAKING NEWS! Fraţii Pavăl şi-au asigurat vinul...

Autor: Tibi Oprea

05.03.2020, 14:53 10454

Compania Pavăl Holding SRL, firma prin care fraţii Pavăl de la Dedeman fac investiţii, a fost anunţată ca acţionar semnificativ, cu peste 5% din acţiuni, la singurul producător de vinuri listat pe bursă, Purcari Wineries (WINE).

Potrivit calculelor ZF pe baza preţului de tranzacţionare de marţi, şedinţa în care a avut loc tranzacţia, valoarea investiţiei fraţilor Pavăl la Purcari ar fi de circa 22,8 milioane lei (circa 4,8 mil.euro).

Purcari notează în raport că pe 3 martie 2020 a ajuns la o deţinere de 1 mil. de acţiuni WINE. Şedinţa în care Paval Holding a depăşit pragul de 5% coincide cu cea în care SEB Investment Management AB şi-a redus participaţia la Purcari de la 8,45% la 4,81%, ceea ce înseamnă că cel mai probabil fondul de investiţii din SUedia a fost vânzătorul. 

Compania fondată de omul de afaceri Victor Bostan a încheiat anul 2019 cu venituri de 199 mil. lei, în creştere cu 18% faţă de anul precedent, şi un profit net de 44,3 milioane lei, plus 6,2%, potrivit raportului financiar preliminar.

În acţionariatul Purcari se află fondul Amboselt Universal cu sediul în Insulele Virgine ale Regatului Unit (20%), controlat de Victor Bostan, Emerging Europe Growth Fund III (6,8%), dar şi alţi investitori instituţionali precum Fondul de investiţii SEB Investment Management AB din Suedia, cu 4,81%, Fiera Capital, Conseq şi Franklin Templeton. 

De la începutul anului, acţiunile WINE se tranzacţionează în creştere cu 2,3%, pe fondul unor tranzacţii de 58,3 mil. lei, emitentul ajungând la 456 milioane lei capitalizare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO