Burse - Fonduri mutuale

BRD ţine şi vineri capul de afiş după ce joi a înregistrat cel mai mare volum de tranzacţionare de acţiuni de când este listată

BRD ţine şi vineri capul de afiş după ce joi a...

Autor: Liviu Popescu

22.01.2018, 00:00 472

BRD, a doua cea mai valoroasă instituţie de credit listată la bursa românească după Banca Transilvania, a avut pe 19 ianuarie un rulaj de aproape 20 milioane de lei, adică 42% din totalul trazacţionat pe acţiuni la bursa românească, arată datele BVB. Spre comparaţie, locul doi a fost ocupat de Romgaz cu 8,4 mil. lei, iar podiumul a fost completat de Banca Transilvania cu un rulaj de 4,9 mil. lei.

Joi, pe 18 ianuarie, BRD a înregistrat cele mai mari volume de tranzacţionare acţiuni pe piaţa REGS de când este listată la bursă, adică din 2001 încoace, potrivit datelor furnizate de analişti. Ca valoare, tranzacţiile din 18 ianuarie au fost cele mai mari din 2005 încoace doar pe segmentul REGS. Vineri acţiunile BRD au închis la preţul de 13,7 lei, asemănător cu cel din şedinţa precedentă, ceea ce ridică valoarea de piaţă a companiei la 9,5 miliarde de lei.

De la începutul anului acţiunile BRD au plus 6,2% pe un rulaj de tranzacţionare de 130 mil. lei. Spre comparaţie, acţiunile Băncii Transilvania au urcat de la începutul anului 2018 cu aproximativ 8,7% pe un rulaj de tranzacţionare acţiuni de circa 134 milioane de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO