Burse - Fonduri mutuale

BRD a completat ordinea de zi a adunării acţionarilor cu propunerea Societe Generale, acţionarul majoritar, de alocare a profitului pe 2019 în rezultatul reportat

BRD a completat ordinea de zi a adunării acţionarilor...

Autor: Tibi Oprea

09.04.2020, 17:14 1191

Consiliul de administraţie al BRD (simbol bursier BRD), a treia cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa locală şi a doua cea mai mare bancă listată la Bucureşti, a completat ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor din 23 aprilie cu propunerea acţionarului majoritar Societe Generale de alocare a profitului net aferent anului 2019, în valoare de 1,5 miliarde lei, în rezultatul reportat, potrivit unui raport la Bursă.

Anterior, consiliul de administraţie al băncii a propus acţionarilor un dividend brut de 1,64 lei pe acţiune, care, la preţul unei acţiuni din 8 aprilie, asigură un randament de 14,16%, potrivit calculelor realizate de ZF.

BRD este controlată de Societe Generale în proporţie de 60,16%. De la începutul anului, acţiunile societăţii se tranzacţionează în scădere cu 26,9%, pe fondul unui rulaj de 332,4 milioane lei, emitentul ajungând la 8 miliarde de lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO