Burse - Fonduri mutuale

Boromir Buzău ia avânt pe bursă: Acţiunile au urcat cu până la 13,6%

Boromir Buzău ia avânt pe bursă: Acţiunile au urcat...

Autor: Ioana Tudor

18.09.2014, 15:58 559

Acţiunile Boromir Prod Buzău (simbol bursier SPCU), companie controlată de omul de afaceri Constantin Boromiz, au crescut puternic astăzi pe bursă, cu până la 13,6%, investitorii reacţionând astfel la anunţul că două dintre societăţile la care producătorul de pâine este acţionar vor fuziona.

Acţionarii producătorului de amidon Amylon, au aprodat fuziunea prin absorbţie cu Moara Cibin, care va fi entitatea absorbantă. Ambele firme sunt controlate de Boromiz, iar Boromir Prod deţine 11,4%, respectiv 23,2% din capitalul social al acestora.

Titlurile Boromir se tranzacţionau astăzi după-amiază la preţul de 0,125 lei/titlu, nivelul maxim atins anul acesta.

De la începutul anului, acţiunile societăţii au avansat cu peste 10%.

Boromir Prod a încheiat primul semestru cu afaceri de 39,9 milioane de lei, în scădere cu aproape 16% comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, pe fondul diminuării veniturilor din vânzarea produselor finite.

Compania a obţinut profit net de 870.000 de lei, după ce în primul semestru al anului trecut a raportat pierderi de 3 milioane de lei. Vânzările Boromir au scăzut cu 14,5% din punct de vedere valoric în primul semestru.

Compania este controlată de firma Boromir IND, cu peste 67% din capitalul social. În acţionariat se află şi Banca Transilvania, care împreună cu alte entităţi, cu care acţionează în mod concertat, deţine o participaţie de aproape 12%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO