LIVE: Acum la ZF Tech Day: Cum s-a reinventat digital Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică? O discuţie cu Liviu Lucaci, rector al UNATC, Maria Ciobanu, Senior Business Development Executive, Orange România, şi Adrian Manea, ICT Business Development Manager, Orange Business Services
Burse - Fonduri mutuale

Bogdan Drăgoi, fiul generalului în rezervă Dan Drăgoi, reales la cârma SIF Banat-Crişana pentru un mandat de patru ani. Acţionarii votează repartizarea a 92 mil. lei din rezultatul pe 2020 la rezerve

Consiliul de Administraţie al SIF Banat Crişana (SIF1), societate cu 1,25 miliarde de lei capitalizare, l-a reales în funcţia de preşedinte pentru un mandat pe următorii patru ani, din 25 aprilie 2021 şi până la 25 aprilie 2025, pe fostul ministru de finanţe Bogdan Drăgoi. El este fiul generalului în rezervă Dan Drăgoi, fost secretar de stat în Ministerul Industriilor în guvernele Roman şi Stolojan.

Vicepreşedinte al SIF1 a fost desemnat Radu Răzvan Străuţ, potrivit unui raport publicat luni dimineaţă la bursa de la Bucureşti. Consiliul a luat aceste decizii pe 25 aprilie 2021.

“Consiliul de administraţie a reales pe dl Bogdan-Alexandru Drăgoi în funcţia de Director General şi pe dl Radu-Răzvan Străuţ în funcţia de Director General Adjunct, delegându-le conducerea societăţii în conformitate cu prevederile art. 143 din Legea nr. 31/1990, urmând ca aceştia să îşi exercite atribuţiile aferente funcţiei de Director General, respectiv de Director General Adjunct numai după obţinerea deciziei de autorizare emisă de A.S.F”.

Ieri acţionarii au votat repartizarea a 92 mil. lei din rezultatul net al anului 2020 la alte rezerve, ca surse proprii de finanţare.

Din vara anului 2015 încoace, SIF Banat Crişana este condusă de Bogdan Drăgoi în calitate de director general (CEO) care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Drăgoi, 41 de ani, a primit în 2017 un nou mandat la cârma societăţii. 

Fost ministru al finanţelor din februarie 2012 şi până în mai 2012, Bogdan Drăgoi a fost anterior secretar de stat în MFP (ianuarie 2009 – februarie 2012), dar şi în perioada septembrie 2006 – noiembrie 2007.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul SIF1, Bogdan Drăgoi şi-a început cariera profesională în ianuarie 2002 ca analist de afaceri la Inquam Limited UK. El a absolvit Universitatea Tufts -  Massachusetts.


 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.