Burse - Fonduri mutuale

Bogdan Badea: Ne-am propus să listăm Hidroelectrica până în septembrie 2020

Bogdan Badea, director general

Bogdan Badea, director general

Autor: Tibi Oprea

23.08.2019, 00:00 458

Şansele ca Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai profitabilă companie de stat din România, să fie listată anul viitor la bursă sunt destul de mari, iar procesul ar putea fi finalizat până în septembrie 2020, a declarat joi Bogdan Badea, director general, în cadrul unei conferinţe. 

„Există şanse destul de mari ca Hidroelectrica să fie listată până anul viitor. Obiectivul pe care ni l-am propus este septembrie 2020, odată ce am scăpat de opinia cu rezerve”, a afirmat Badea, prezent la conferinţa Focus Energetic. Guvernul şi-a propus încă din 2013 listarea la bursă a unui pachet de 15% din acţiunile Hidroelectrica, iar între timp, prin hotărâre de guvern, pachetul propus spre listare a fost modificat la 10%. Badea a explicat că existau proiecte vechi, istorice, a căror finalizare era incertă, iar acest lucru a îngreunat cel mai mult procesul de listare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO