Burse - Fonduri mutuale

Blue Air a plătit integral împrumutul acordat de SIF Banat Crişana printr-o emisiune de obligaţiuni

Blue Air a plătit integral împrumutul acordat de SIF...

Autor: Liviu Popescu

26.10.2020, 18:36 598

SIF Banat Crişana a anunţat luni seară la bursă că a încasat integral contravaloarea în monedă naţională a sumei calculată pentru sfârşitul zilei de 21 octombrie 2020 reprezentând principal şi dobânda aferente emisiunii de obligaţiuni corporative Blue Air Aviation, urmând a proceda la ridicarea ipotecilor imobiliare instituite la data emisiunii.

Societatea nu menţionează despre ce sumă este vorba, dar în cel mai recent raport, cel de la iunie 2020, SIF1 arată ca Blue Air mai are de rambursat 6 mil. euro din cele 9 mil. euro acordate printr-o emisiune de obligaţiuni încheiată pe 16 decembrie 2019.

ZF a scris luni că Blue Air, cea mai mare companie de transport aerian cu capital majoritar privat românesc, a primit prima tranşă din creditul garantat de stat de 300,7 milioane de lei, echivalentă cu aproximativ jumătate din această sumă.

În prevederile OUG care au stat la baza acestui împrumut, un punct făcea referire la faptul că finanţările pe care Blue Air le are, printre care şi cea de la SIF1, să fie plătite cu prioritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO