Burse - Fonduri mutuale

Bloomberg: One United Properties vine în iunie la Bursa de la Bucureşti. Acţionarii majoritari vor să vândă pachete minoritare

Bloomberg: One United Properties vine în iunie la Bursa...

Autor: Eduard Ivanovici

20.04.2021, 17:59 353

Publicaţia americană Bloomberg scrie că One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale de birouri şi mixte din România, se va lista în iunie la Bursa de la Bucureşti, iar cei doi acţionari majoritari vor vinde pachetele minoritare către investitori. Valoarea exactă a ofertei va fi stabilită după întâlnirea cu investitorii.

„Piaţa de capital din România are un potenţial tot mai mare. Vrem să contribuim la dezvoltarea unei pieţe puternice şi sustenabile”, spune Victor Căpitanu, managing director şi cofondator al One United Properties.

După ce a obţinut statutul de piaţă emergentă din partea FTSE Russel anul trecut, piaţa de capital din Bucureşti a încercat să atragă tot mai multe companii, încercând să obţină o actualizare pozitivă şi din partea companiei MSCI Inc.

Lucrând în trecut pe post de bancheri de investiţii, Victor Căpitanu şi celălalt cofondator Andrei Diaconescu controlează 75% din One United. Cei doi intenţionează să-şi păstreze majoritatea acţiunilor în urma ofertei publice iniţiale (IPO).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO