Burse - Fonduri mutuale

Bittnet vrea să atragă 5 mil. lei la o dobândă de 10% pe an într-o ofertă de obligaţiuni pe patru ani

Bittnet vrea să atragă 5 mil. lei la o dobândă de 10%...

Autor: Tibi Oprea

04.05.2023, 18:24 2097

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), grup de companii IT listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat investitorii că administratorii au decis să deruleze o ofertă publică primară de vânzare de obligaţiuni corporative, negarantate, în valoare de 5 mil. lei.

Vor fi oferite spre subscriere unui număr maxim de 50.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 100 de lei, la o dobândă anuală fixă de 10%, plătibilă trimestrial şi o maturitate de patru ani. Subscrierea minimă va fi de 10 obligaţiuni, iar oferta va fi considerată încheiată cu succes dacă la închidere cel puţin 1.000 de obligaţiuni în valoare totală de minimum 1 mil. lei au fost subscrise în mod valid.

Investitorii vor putea plasa ordinele de subscriere în intervalul de preţ 96-104 lei pe obligaţiune (respectiv între 96% şi 104% din valoarea nominală a instrumentului), similar cu mecanismul de price discovery pentru Ofertele publice primare de acţiuni (IPO).

„La finalul celor 15 zile de derulare a ofertei publice, Emitentul va stabili (fixa) preţul de vânzare, conform intervalului mai sus mentionat. Ordinele de subscriere plasate la un preţ superior preţului fixat (sau la preţul fixat) vor fi acceptate, în timp ce ordinele de subscriere aflate sub preţul fixat vor fi invalidate. Toate subscrierile acceptate vor fi validate la acelasi preţ (preţul fixat) astfel încat investitorii vor cumpăra obligaţiunile de la Emitent la un singur pret”, completează compania în raportul de la bursă.

Prospectul aferent ofertei publice, format din documente distincte, va fi depus spre aprobare, în perioada următoare, la Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar oferta va demara după primirea avizului din partea ASF. Oferta este intermediată de SSIF BRK Financial Group.

Bittnet Systems are 189,6 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 13,33% de Impetum Investments, respectiv în proporţie de 12,16% de Agista Investments. Acţiunile BNET se tranzacţionează în scădere cu 0,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 6,7 mil. lei, arată datele BVB.

Integratorul de soluţii IT&C şi furnizorul de servicii de training în IT a anunţat pentru 2022 venituri consolidate de 268,7 mil. lei, în creştere cu 25% faţă de 2021, respectiv un profit net de 8,3 mil. lei, faţă de 22,1 mil. lei în anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO