Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Systems şi Turbomecanica intră în structura indicelui bursier BET-XT, care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni. Antibiotice Iaşi şi Compa Sibiu sunt eliminate

Bittnet Systems şi Turbomecanica intră în structura...

Autor: Liviu Popescu

10.09.2020, 08:07 642

Comisia Indicilor Bursei de Valori Bucureşti a decis pe 9 septembrie 2020 să includă acţiunile Bittnet Systems şi Turbomecanica în structura indicelui BET-XT, cel care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni, dar şi în structura indicelui de dividende al BET-XT, şi să le elimine pe cele ale Antibiotice Iaşi şi Compa Sibiu. Bittnet a intrat şi în indicele BET-BK. Pe de altă parte, structura indicelui BET nu înregistrează schimbări. 

De asemenea, Comisia Indicilor a decis ca Bittnet, Rompetrol Well Services, Alumil, Mecanica Ceahlău, Ropharma să intre în structura indicelui BET Plus în locul Socep şi Altur.

“Ponderile simbolurilor din componenţa indicilor, respectiv valorile corespunzătoare factorilor de free float (FF), factorilor de reprezentare (FR), a factorilor de lichiditate (FL) şi factorilor de corecţie a preţului (FCi) vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preturilor de închidere înregistrate la finalul şedinţei de tranzacţionare din data de 11 septembrie 2020”.

Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunţate la finalul zilei de 11 septembrie 2020 şi vor intra în vigoare începând cu şedinţă de tranzacţionare din data de 21 septembrie 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO